Halálos baleset az M5-ös autópályán – frissítve

2018. 09. 10., h - 10:40
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Lajosmizse térségében történt baleset során a járműből kiesett sofőr valószínűsíthetően nem használta a biztonsági övét.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. szeptember 9-én 21 óra körül az M5-ös autópálya 62.950-es kilométerénél - Lajosmizse térségében - halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 41 éves bolgár állampolgár egy Iveco tehergépjárművel közlekedett Szeged irányából Budapest felé a külső forgalmi sávban. Haladása során át akart sorolni a belső forgalmi sávba, ám a manőver közben összeütközött az ott haladó Suzukival.

A karambol következtében a teherautó sofőrje kiesett az utasfülkéből, és a belső forgalmi sávba zuhant, ahol egy Skoda Superb elütötte. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendelkezésre álló adatok alapján a sofőr a biztonsági övét nem használta.

A vezető nélkül maradt Iveco többször a szalagkorlátnak ütközött, majd a vízelvezető árokban áll meg. A Suzuki szintén az árokba hajtott.

 

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet!

Ne feledjék, mindenkit hazavárnak! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ruhákat rabolt

A Kalocsai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy fiatal nőt.