Halálos balesetet okozott

2020. 02. 26., sze - 12:32
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a 35 éves sofőrrel szemben.

Egy dorogi férfi 2018. július 7-én 18 órakor érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett személygépkocsival, és egy fő utassal a 11-es számú főúton Esztergom irányából Pilismarót felé. Haladása során az egyenes útszakaszon egy járműoszlop előzésébe kezdett, amikor észrevette a bal oldali forgalmi sávban szabályosan közlekedő gépjárművet. Ekkor fékezett és a kormányt jobbra rántotta azonban a balesetet már nem tudta elkerülni. A jobb oldali útpadkáról átsodródott a bal oldali forgalmi sávba és összeütközött a szemből érkező járművel, ami ennek következtében kigyulladt. A kigyulladt gépjármű vezetője a helyszínen életét vesztette, a két utasa súlyosan sérült. Az okozó jármű vezetője és utasa szintén sérült. A 35 éves sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt folytattak büntetőeljárást az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és vádemelési javaslattal megküldte az eljárás ügyiratait a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.