Harminc ittas sofőr közül négyen balesetet okoztak

2020. 06. 29., h - 12:19
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt héten 18 személyi sérüléses, köztük egy halálos kimenetelű és 35 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínénél intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. június 22-én 0 órától 2020. június 28-án 24 óráig összesen 53 közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 18 végződött személyi sérüléssel. Halálos kimenetelű 1, súlyos sérüléses baleset 7, könnyű sérüléssel végződő közlekedési baleset 10 történt, melyek okozói vagy részesei 8 alkalommal egy nyomon közlekedő járművek sofőrjei voltak. A fenti időszakban megyénk közútjain 35 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A Veszprém megyei rendőrök összesen 30 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a fenti időszakban, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Három kerékpárral közlekedő személy balesetet is okozott, mindhárman megsérültek.

Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat.

Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

23 millió forintot lopott a munkahelyéről

A komáromi nyomozók kihallgatták azt a 65 éves nőt, aki fél éven keresztül heti rendszerességgel lopott a munkáltatójától. A pénz egy részét a nyomozók lefoglalták az abból vásárolt termékekkel együtt.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.