Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

2020. 07. 14., k - 14:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

Július első hétvégéjén nagy létszámú rendőri jelenlétet tapasztalhattak a Tolna megye útjain közlekedők. Az egyenruhások a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében azokat a közlekedőket igyekeztek kiszűrni, akik a passzív biztonsági eszközöket – biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert – nem használják. Az összevont ellenőrzés során 68 olyan személlyel szemben intézkedtek, akik nem használták biztonsági övüket. Akadt olyan autós is, aki a piros lámpán hajtott át, de olyan is, aki a délelőtti órákban ittasan vett részt a közlekedésben. A rendőrök összesen 85 személlyel szemben indítottak valamilyen közlekedési szabályszegés miatt eljárást.

Az ellenőrzésekre azért volt szükség, mert az elmúlt hetekben több súlyos sérüléssel járó baleset is volt a megye útjain.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság újra felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára. Sajnálatos tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos- vagy akár halálos sérülések kockázata.  Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében. Higgyék el, hogy egyetlen kattintás a biztonsági öv csatján, életet menthet! Tartsa be ön is a szabályokat,

 

 … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy is SOK(K)!

Az elmúlt napokban több halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében. A hasonló tragédiák elkerülési lehetőségeire hívja fel a rendőrség a lakosság figyelmét.

 

Autó gázolt el egy gyalogost Téglásnál

Az úttesten sétált az a 74 éves nő, akit egy személyautó elsodort az éjszaka a 4-es számú főúton. A gyalogos a kórházba szállítását követően életét vesztette.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Három nap alatt 81 gyorshajtó

A kapuvári rendőrök többek között a 8611-es számú úton – a korábbi halálos baleset helyszínén – és a 8529-es számú úton tartottak sebesség-ellenőrzést.

 

Megszakították a sorozatot

Több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható az a férfi, akit őrizetbe vettek a püspökladányi nyomozók.