Ismételt akció az illegális gyorsulási versenyek ellen

2021. 08. 03., k - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök egy éjszaka alatt két kerületet is ellenőriztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. és XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a Budapest Főváros Kormányhivatala munkatársai közösen 2021. július 30-án éjjel az Óbudán és Angyalföldön közlekedő autósokat ellenőrizték. A közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított, versenyzésre feltuningolt járművek kiszűrése volt, de az egyenruhások más szabályszegéseket is feltártak.

A rendőrök összesen 106 autót ellenőriztek. Két embert fogtak el ittas járművezetés, illetve járművezetés tiltott átengedése miatt, melyről videó is készült.

Két engedély nélkül átalakított autó vezetőjével szemben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök. Jogosítvány, valamint biztosítás nélküli vezetés, átírás elmulasztása és forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt összesen hat szabálysértési feljelentést tettek.

Az egyenruhások egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot piros lámpán való áthajtás miatt, hét esetben helyszíni bírságot: volt, aki mobiltelefont használt vezetés közben, vagy okmány, illetve biztosítás nélkül vezetett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok visszaszorítására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.