Ittas járművezetők Csongrád megyében

2019. 05. 20., h - 13:50
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt hétvégén tizenkét alkalommal mutatott pozitív eredményt a szonda a gépjárművezetőknél Csongrád megyében.

A rendőrök tizenkét ittas sofőrrel szemben intézkedtek 72 óra alatt. Hét alkalommal Szegeden, illetve egy-egy alkalommal Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen, Csongrádon, valamint Kisteleken indult eljárás az ittas sofőrökkel szemben. A megye útjain összesen tizennyolc baleset történt péntektől vasárnapig, amelyekben nyolcan sérültek meg.

A szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így megnő a baleseti kockázat.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművet csak az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. 

Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzésére a tömegközlekedési eszközök, taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este alkoholt nem fogyasztó „bulisofőr” is megoldást jelent.

"… hogy mindenki hazaérjen!"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.