Ittas vezetőkkel és gyorshajtókkal szemben intézkedtek a rendőrök Csongrádban

2020. 05. 11., h - 14:46
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt három napban hat esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád megyében. Az egyik sofőr ráadásul a megengedett sebességhatár csaknem kétszeresével közlekedett.

A rendőrök Hódmezővásárhelyen háromszor, Szegeden kétszer, míg Szentesen egy alkalommal indítottak büntetőeljárást ittas járművezetőkkel szemben 72 óra alatt. A megye útjain összesen 17 baleset történt a péntektől vasárnapig tartó időszakban, amelyeknek több mint kétharmada személyi sérülés nélküli volt.
A Csongrád megyei rendőrök folyamatosan ellenőrzik a sebességhatárok betartását a közlekedésbiztonság javítása, illetve a szabálytalankodók kiszűrése érdekében. Több útszakaszon is mért a traffipax az elmúlt hétvégén. Ez idő alatt 93 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük többen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt.
Volt olyan autós, aki a megengedett 90 helyett 174 km/órával hajtott az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei 2020. május 10-én délelőtt állították meg a járművet. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit vezető férfi szeszes ital fogyasztását követően vett részt a közúti forgalomban, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt.
A sofőrt a járőrök a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Vezetői engedélyét a rendőrök bevonták és a sebességtúllépés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.


A szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így megnő a baleseti kockázat.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy járművet csak az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. 
Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzésére a tömegközlekedési eszközök, taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este alkoholt nem fogyasztó bulisofőr is megoldást jelent.

… hogy mindenki hazaérjen!
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

A rendőrök megelőzték a sértettet

Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos, amikor az őt felkereső egyenruhások közölték: megvan a jármű. Kiderült, helyi fiatalok szórakozásból eltolták, majd szétverték.