Ittasan motorozott

2019. 10. 17., cs - 09:03
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Testkamera rögzítette, ahogy egy férfi vezetés előtt alkoholt iszik, majd balesetezik. A hatóság egy 37 éves karancsberényi férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát befejezte.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 37 éves karancsberényi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2019. augusztus 4-én 18 óra 20 perc körül Salgótarján belterületén közlekedett egy hatósági jelzés nélküli motorkerékpárral, majd nekiütközött egy út szélén álló személygépkocsinak. A baleset következtében a járműben ülő két nő és a motoros megsérült.

A sofőrrel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda eredménye alapján megállapítást nyert, hogy szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó alkoholmennyiség volt. A rendőrök a férfit további mintavétel céljából előállították, a testkamera felvételét lefoglalták.

A hatóság tagjai gyanúsítottként hallgatták ki a karancsberényi lakost, aki beismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, amit a testkamerájának rögzített felvétele is igazolt. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, nemcsak a saját, hanem mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést! Mindemellett az ittas járművezető akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat, ami már a megélhetését is kockáztathatja!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.