Ittasan okozott balesetet, ketten megsérültek – a rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát

2020. 09. 23., sze - 09:52
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Tehergépkocsival letért az úttestről, miközben jelzőtáblának hajtott, majd egy beton kocsibejárónak ütközött, végül az oldalára borulva kerítésének csapódott. Ketten megsérültek a balesetben.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2020. március 4-én a Gárdonyi Rendőrkapitányság. Az ügy adatai szerint 20 óra 45 perckor Ercsi belterületén, a Dózsa György úton a vasútállomás irányába haladt egy tehergépkocsi vezetője, aki elvesztette uralmát a jármű felett, és balra, majd jobbra kormányzott. Ennek következtében egy közúti jelzőtáblának ütközött, az árokba hajtott, majd egy beton kocsibejárónak csapódott, és az oldalára borulva megrongált egy lakóingatlanhoz tartozó kerítést is. A baleset során a sofőr súlyosan, míg utasa könnyebben sérült meg. A rendőrök mintavételre és orvosi vizsgálatra előállították a sofőrt. Az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye igazolta az ittas járművezetés gyanúját. A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói a jármű 29 éves vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki – melynek során beismerő vallomást tett -, és kezdeményezték vezetési jogosultsága szüneteltetését. A rendőrség a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre. 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedés szabályainak maradéktalan betartására! A felelőtlenségnek nagy ára, súlyos, akár visszafordíthatatlan következménye lehet. Az ittas vezetés emberi életeket követelhet. Kérjük, ha alkoholt fogyasztott, ne vezessen!

..

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam