Ittasan okozott balesetet, majd újra volán mögé ült

2019. 09. 10., k - 08:56
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Sárvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított a felelőtlen, balesetet okozó férfival szemben.

Munkatársaink 2019. szeptember 9-én egy személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek, Káld belterületén. Egy helyi lakos a Kútdomb utcában közlekedett autójával, amikor haladása során nekiütközött egy, az út szélén várakozó gépjármű oldalának, a mellette álló pápai lakost pedig elsodorta. A nő a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyos sérüléseket szenvedett. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért őt előállították, vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Munkatársaink a balesetet követően, az éjszakai órákban Káldon, a Kútdomb utcában ismét ellenőrzés alá vonták a helyi férfit, aki személyautójával közlekedett. Az intézkedés során a férfival szemben alkalmazott alkoholteszter újra pozitív értéket mutatott, ezért őt a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították.

A férfival szemben a Sárvári Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vezet az nemcsak a saját, hanem mások testi épségét is veszélynek teszi ki! A balesetek megelőzése érdekében kérjük, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.