Ittasan vezetett, elfogták a rendőrök

2020. 03. 15., v - 07:07
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M1-es autópályán egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel az ittas járművezetőre.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőre 2020. március 14-én éjszaka szolgálaton kívül közlekedett az M1-es autópályán, amikor felfigyelt egy személygépkocsira, amely Tatabánya irányába haladt. A sofőr a sebességét 70 és 130 km/h közözött váltogatta, és kacsázott a két sáv között. Az egyenruhás értesítette szolgálatban lévő kollégáit, akik a járművet a legközelebbi pihenőbe kivezették. Ellenőrizték az iratait, ekkor derült ki, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ezután alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett. Előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol a mérési eredmények alapján büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a legcsekélyebb mennyiségű alkohol fogyasztása is hatással van a járművezetésre. Hatására nő a reakcióidő és tompulnak a reflexek. Aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyaszt, nem csak saját, de mások életét is veszélyezteti. Kérjük, hogy ne vezessenek alkohol vagy bármilyen más, bódító szer hatása alatt!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb migráns rendőrkézen

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.