Ittasan vezette a kamiont

2019. 08. 07., sze - 09:04
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Záhonynál jelentkezett belépésre az ukrán sofőr.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2019. augusztus 6-án 0 óra 47 perckor egy nyerges vontatóból és egy félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedő 55 éves ukrán állampolgár. A rendőrök az ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett. A járművezetőt hiteles légalkoholmérés céljából a Záhonyi Rendőrkapitányságra előállították, ahol további két alkalommal is bűncselekményi értékhatárt elérő pozitív értéket fújt. Az 55 éves külföldi férfit járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt néhány órával szeszes italt fogyasztott. A gyanúsított a további eljárás során szabadlábon védekezhet.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, nemcsak a saját, hanem mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést! Mindemellett az ittas járművezető akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat, ami már a megélhetését is kockáztathatja! ​

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.