Járőrmotorok szemléje Győrben

2021. 03. 01., h - 13:47
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.

A tavasz beköszöntével megnő a forgalomban résztvevő motorosok száma. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feledatának tekinti a motoros közúti közlekedési balesetek megelőzését, ezért a szezon nyitányaként Dr. Forrai Zsolt rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 2021. március 1-én megszemlélte az ellenőrzések során kiemelt szerephez jutó – első és hátsó menetrögzítő fedélzeti kamerákkal ellátott – megyei járőrmotorokat, azok műszaki állapotát és felszereléseit.

A szolgálati járműveken elhelyezett modern technikai eszköz lehetővé teszi, hogy az egyenruhások a járőrszolgálat közben észlelt szabálysértéseket az eljárás lefolytatásának céljából menet közben rögzíthessék.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a személyi sérüléssel, vagy halállal végződő közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében megyénk rendőrei fokozott figyelmet fordítanak az elkövetett szabálysértésekre és a szabályok ellen vétők arányos, ám szigorú szankcióra számíthatnak.

A motorosok figyelmébe ajánljuk, hogy tavaszi első útjaikon fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen résztvevői közé tartoznak. Passzív biztonságtechnikai megoldások, mint például a biztonsági öv nem védi őket. Vezetéstechnikai szempontból nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy tavasszal, nyár elején több hónapos kihagyás állhat egy motoros mögött, ezért a szokásosnál körültekintőbben kell megtenni az első utakat.

- Motorozzon megfontoltan, körültekintően, a közúti közlekedési szabályok betartásával!

- Kizárólag műszakilag kifogástalan állapotú motorkerékpárral közlekedjen!

- Motorozás közben mindig viseljen megfelelő és a jól láthatóságot biztosító védőfelszerelést!

- Közlekedjen az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel, figyeljen a helyes követési távolság megválasztására!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!