Jogosítvány nélkül, ittasan hajtott az árokba

2022. 01. 14., p - 08:20
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy személygépkocsival közlekedett Létavértes irányából Újléta felé 2021. november 9-én 16 óra körül, amikor megcsúszott és az út melletti árokba hajtott.

A helyszínre érkező egyenruhások a jármű vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett, azért őt elfogták és előállították. Az eljárás során kiderült az is, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A rendőrök az 52 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

A Vámospércsi Rendőrőrs a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.