Két kilométeren belül kétszer is bemérték

2020. 10. 01., cs - 15:30
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést hajtottak végre a 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán 2020. szeptember 29-én, amelyben álló helyzetű és menetközben történő sebességmérést kombináltan végeztek.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rendőrei 2020. szeptember 29-én a délelőtti órákban, megállítás nélküli sebességmérést végeztek Szajol lakott területén kívül, a 4. számú főút 105. kilométerszelvényében. Egy autós 90 km/h helyett 118 km/h sebességgel közlekedett Debrecen irányából Budapest irányába. Ekkor az autó sebességét mérték, de nem állították meg. A megvalósult sebességtúllépés miatt közigazgatási hatósági eljárás indul. Ezt követően a főkapitányság forgalom-ellenőrző járőrpárja menetközben történő mérést végzett a 4. számú főút 103. kilométerszelvényében, csupán 2 kilométerrel az előző mérési helytől. Az előbb bemért autó ekkor 90 km/h helyett 152 km/h sebességgel ment. A rendőrök ebben az esetben már megállították a járművet és eljártak a sofőrrel szemben.

Tapasztalataink szerint a gépjárművezetők az álló helyzetben sebességet mérő rendőrautó közelében betartják a szabályokat és a sebességhatárokat, majd azon túlhaladva gyorsítanak. Helytelen közlekedési magatartás, hogy az előírásokat csak a rendőrök jelenlétében tartják be. Nagyon fontos, hogy tudatosuljon a közlekedőkben a tény, miszerint a sebességtúllépés növeli a balesetek bekövetkezésének esélyét és a sérülések súlyosságát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély, vagy a rendőrök azt tapasztalják, hogy a lakosság mindennapjainak nyugalmát zavarják vagy veszélyeztetik a gyorshajtók.

 

kk

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!