Kirívó gyorshajtás Nyíregyházán

2019. 05. 27., h - 15:41
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka!

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek sebességmérést Nyíregyháza területén. Az ellenőrzések célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő és balesetveszélyesen közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök az elvégzett kockázatelemzések adatai alapján, a leginkább balesetveszélyesnek minősített útszakaszokon ellenőrzik a közúti közlekedésre vonatkozó szabályok betartását. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A 2019. május 25-én végzett ellenőrzés alatt is több szabályszegést dokumentáltak, és kezdeményeztek eljárást a járművezetőkkel szemben. Kirívó eset ezúttal is volt. Nyíregyháza egyik legforgalmasabb útszakaszán egy személygépkocsi a megengedett legnagyobb 50 km/h sebesség helyett 139 km/h sebességgel közlekedett, és ilyen eltúlzott sebesség mellett, még egy sávváltást is végrehajtott. A járművezető 300.000 forint összegű közigazgatási bírságra és 8 büntetőpont kiszabására számíthat. 

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.