Koncentrált ellenőrzés Vas megye útjain

2020. 09. 24., cs - 07:35
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök.

Munkatársaink 2020 szeptemberében a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain. A fokozott ellenőrzés célja főként azokra a sofőrökre terjedt ki, akik vezetés közben a kezükben tartották mobiltelefonjukat, illetve a megengedett sebességnél gyorsabban vezettek.

A közlekedésrendészeti szakemberek összesen háromszázharminchét sebességtúllépést rögzítettek. A helyszíneken negyvenkettő járművezetőt megállítottak munkatársaink, kettőszázkilencvenöt esetben pedig leállítás nélkül rögzítettek gyorshajtást a kamerák. A szabálytalanságokat minden esetben bírság kiszabása követte.        

Az ellenőrzések során néhány esetben a rendőrök egyéb szabálysértések miatt is szabtak ki bírságot. A megállított sofőröknél alkoholteszter is alkalmaztak, amely minden sofőrnél negatív eredményt mutatott.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

…hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb migráns rendőrkézen

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.