Koszorúzás a Bartal-szobornál

2019. 08. 16., p - 15:12
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztek.

A megemlékezés helyszíne a Bartal György – egykori motorversenyző emlékére épített obeliszk –, mely Kölesd község határában áll. Bartal György motorkerékpár-versenyző 1936. augusztus 16-án a poros úton motorozott, amikor szemből egy autó és egy lovaskocsi érkezett. Az akkor 23 éves György az autó által felvert portól nem vette észre a lovaskocsit és belehajtott.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a közreműködő szervezetek és magánszemélyek a hagyományoknak megfelelően minden évben augusztus 16-án emlékeznek meg a Kölesd mellett levő Bartal-szobornál a Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakról.

A megemlékezésen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., más szervezetek, számos megyei és szomszédos megyében működő motoros klub tagjai és magánszemélyek is részt vettek.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott, Jámbor István rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztály vezetője, és Megyeri Zsolt, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke.

A megemlékezés zárásaként mindenki elhelyezhette virágait, koszorúit a fiatalon, motorbalesetben elhunyt Bartal György emlékére állított emlékhelynél.

Ezt követően a résztvevők bizottsági ülést tartottak az aktuális baleseti helyzetről a Kölesdi Művelődési Házban, valamint bemutatásra került a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ittas vezetés elleni baleset-megelőzési kisfilmje.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Közös akció

Rendőrök, polgárőrök, erdészek és halőrök tartottak fokozott ellenőrzést Pápán és környékén.