Koszorúzás a Bartal-szobornál

2019. 08. 16., p - 15:12
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztek.

A megemlékezés helyszíne a Bartal György – egykori motorversenyző emlékére épített obeliszk –, mely Kölesd község határában áll. Bartal György motorkerékpár-versenyző 1936. augusztus 16-án a poros úton motorozott, amikor szemből egy autó és egy lovaskocsi érkezett. Az akkor 23 éves György az autó által felvert portól nem vette észre a lovaskocsit és belehajtott.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a közreműködő szervezetek és magánszemélyek a hagyományoknak megfelelően minden évben augusztus 16-án emlékeznek meg a Kölesd mellett levő Bartal-szobornál a Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakról.

A megemlékezésen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., más szervezetek, számos megyei és szomszédos megyében működő motoros klub tagjai és magánszemélyek is részt vettek.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott, Jámbor István rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztály vezetője, és Megyeri Zsolt, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke.

A megemlékezés zárásaként mindenki elhelyezhette virágait, koszorúit a fiatalon, motorbalesetben elhunyt Bartal György emlékére állított emlékhelynél.

Ezt követően a résztvevők bizottsági ülést tartottak az aktuális baleseti helyzetről a Kölesdi Művelődési Házban, valamint bemutatásra került a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ittas vezetés elleni baleset-megelőzési kisfilmje.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.