Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2021. 04. 15., cs - 13:24
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Túlsúlyban fordult elő a STOP tábla figyelmen kívül hagyása, valamint a lakó-pihenő övezetben közlekedés szabályainak megszegése.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztály munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak 2021. április 14-én a megyeszékhelyen. Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

Az összehangolt ellenőrzés alatt a rendőrök mintegy 60 esetben tapasztaltak szabályszegést, és kezdeményeztek intézkedést. Az elkövetett jogsértések között túlsúlyban fordult elő a tilos jelzés, és a STOP tábla figyelmen kívül hagyása, valamint a lakó-pihenő övezetben közlekedés szabályainak megszegése. Szankciót alkalmaztak az egyenruhások vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása, és a kisebb fokú közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Akadt olyan gépjárművezető, aki nem biztosított elsőbbséget a kijelölt átkelőhelyen közlekedő gyalogosnak, de gyalogosok is, akik a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat nem tartották be. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, ezúttal egyikük sem bizonyult ittasnak.  

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek. Ne feledjék, megfelelő körültekintéssel, és a sebesség helyes megválasztásával a közúti tragédiák megelőzhetők.

hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.

 

Ittas lehetett

Az elmúlt 24 órában a megye útjain közúti balesetben egy személy sérült meg.