Közlekedési akció a fővárosban

2019. 02. 26., k - 11:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az ellenőrzés során a rendőrök 23 esetben intézkedtek, sebességtúllépés miatt 164 esetben indítottak eljárást.

A fővárosban a rendőrök 2019. február 22-én 23 órától másnap reggel 4 óráig több helyszínen ellenőrizték a közlekedési szabályok betartását. Különösen figyeltek a budapestiek éjszakai pihenését zavaró, módosított kipufogórendszerrel szerelt, illetve egyéb módon átalakított járművekre, és a sokszor – a többi közlekedőre nézve is – veszélyes gyorshajtókra.

Az ellenőrzés során a rendőrök 23 esetben intézkedtek a helyszínen jogsértőkkel szemben. Többek között az egyenruhások eljártak engedély nélküli átalakítás, kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hiánya, egyéb, okmányokkal kapcsolatban elkövetett szabálysértés miatt, továbbá ittas járművezetővel szemben, valamint két körözött személyt is elfogtak.

Fentieken túl sebességtúllépés miatt összesen 164 esetben indult eljárás. A megengedett legnagyobb sebességet túllépők közül volt olyan, aki 70 km/h helyett 151 km/h sebességgel közlekedett.

Az éjszakai nyugalom megzavarása olyan alapvető szükségletet érint, amely hatással lehet a mindennapi tevékenységre, beleértve a közlekedést is. A főváros forgalma egyes útvonalakon az éjszakai órákban is jelentős, ezért ebben az időszakban az ott közlekedők a továbbiakban is számíthatnak a szabályok betartásának ellenőrzésére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész és utasa

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy belga nő ellen, aki egy magát afgán állampolgárnak valló férfit próbált meg Magyarország területére beutaztatni Röszkénél.