Közlekedésrendészeti ellenőrzés az M3-as autópályán

2019. 05. 24., p - 10:38
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyorsforgalmi út Kántorjánosi pihenőhelyén végrehajtott ellenőrzés elsődleges célja a jogsértést elkövető járművezetők kiszűrése és a közúti balesetek számának csökkentése volt.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópályán 2019. május 21-én. A rendőrök a közlekedőket a Kántorjánosi pihenőbe terelték, ahol ellenőrizték a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök és a kézben tartott mobiltelefon használatát, a vezetési- és pihenőidő betartását, valamint a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

A rendőrök munkáját segítették a közlekedési polgárőrök speciálisan felszerelt gépkocsijukkal, amely kamerájával rendszám alapján képes azonnal kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat. Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Közúti Gépjármű- Közlekedési Hivatal és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is.

A hatóságok néhány óra alatt több száz járművet ellenőriztek. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt 6 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 3 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 2 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 19 esetben, ittas járművezetés miatt 1 esetben, útdíj befizetésének elmulasztása miatt 3 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.