Közös ellenőrzés a Nógrád megyei utakon

2020. 09. 26., szo - 07:01
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ismételten megtartott közúti közlekedési ellenőrzések fő célja a biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2020. szeptember 24-én a Heves, és a Pest megyei munkatársakkal tartottak közös ellenőrzést Nógrád megyében, a 21-es számú főúton, a Bátonyterenyei, Pásztói Rendőrkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az intézkedések célja többek között a közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében a járművezetők figyelmének felhívása a jogkövető magatartásra.

Az egyenruhások az ellenőrzés alkalmával kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá az ittas járművezetők és a forgalomból kivont, műszakilag nem megfelelő gépjárművek kiszűrésére.

Az akció ideje alatt a rendőrök 40 gépjárművezetővel szemben intézkedtek, 26 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot, 11 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, továbbá három esetben a helyszínen forgalmi engedélyt és hatósági jelzést vontak be.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű ellenőrzések.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.