Közös figyelem a közlekedés biztonságáért

2019. 03. 06., sze - 11:42
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyszíni bírsággal sújtották azokat a szabálysértő autósokat Miskolcon, akikkel szemben a térfigyelő kamerák felvételei alapján tudtak azonnal intézkedni a rendőrök.

A közlekedés biztonságát támogató közös kezdeményezést indított útjára a Miskolci Rendőrkapitányság és a Miskolci Önkormányzati Rendészet. A program a városban rendszeresített térfigyelő kamerákra és a rendőrjárőrök azonnali intézkedésére alapoz. A biztonságos közúti közlekedés megerősítését szolgáló akció első etapja 2019. március 4-én volt Miskolcon. A térfigyelő központban az önkormányzati rendészek és a rendőrök közösen figyelték a városban pásztázó kamerák felvételeit. Szabálysértés esetén a továbbított információk alapján a járőrök azonnal ki tudták szűrni a forgalomból a szabályok ellen vétőket.

autó

A 13 órától 17 óráig tartó ellenőrzésen a kamerafelvételek alapján három járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök a Kiss Tábornok úton. Két járművezető nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőhelyen közlekedő gyalogosoknak. A két sofőrt a hatóság helyszíni bírsággal sújtotta és 6-6 közúti közlekedési előéleti „büntetőpontot" kapott. A harmadik jármű vezetője nem megfelelő sebességgel közelítette meg a gyalogátkelőhelyet, így őt helyszíni bírsággal büntették a járőrök.

A közlekedők, így az autósok és a gyalogosok is számíthatnak a Miskolci Rendőrkapitányság és a Miskolci Önkormányzati Rendészet közös akciójára a közeljövőben.  

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, hogy legyenek türelmesek, tartsák be a szabályokat, fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, hogy ha kell, eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségeiknek. A gyalogosok figyelmét, pedig arra hívták fel, hogy kellő körültekintéssel kezdjék meg az áthaladást és ahol kötelező, viseljenek láthatósági mellényt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.