Magyar-román közös járőrszolgálat

2019. 06. 10., h - 09:04
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A pünkösdi hosszú hétvége miatt a magyar rendőrök román kollégáikkal ellenőrzik a határátkelőkhöz vezető útvonalakat. Céljuk a megnövekedett forgalom segítése.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a romániai Bihor Megyei Rendőr-főfelügyelőséggel együttműködve 2019. június 7-től 10-ig közös járőrszolgálatokat szervezett. A pünkösdi időszakban közútjainkon a forgalom növekedésével kell számolni, hiszen a hosszú hétvége kapcsán sokan kelnek útra. A két rendőri szerv együttműködése alapján a magyar rendőrök a román kollégáikkal közösen látnak el szolgálatot a határhoz vezető forgalmasabb útszakaszokon. 

Az egyenruhások célja az, hogy felhívják az autósok figyelmét a közlekedési szabályok betartására, valamint az időszakra jellemzően megnövekedett forgalmat segítsék.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Érzékenyítő tréning Dombóváron

Dr. habil Orsós Anna, a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének vezetője tartott előadást az egyenruhásoknak.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.