Megemlékezés a Bartal-szobornál

2020. 08. 14., p - 13:49
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztek.

A koszorúzás helyszíne a Bartal György – egykori motorversenyző emlékére épített obeliszk –, mely Kölesd község határában áll. Bartal György motorkerékpár-versenyző 1936. augusztus 16-án a poros úton motorozott, amikor szemből egy autó és egy lovaskocsi érkezett. Az akkor 23 éves férfi az autó által felvert portól nem vette észre a lovaskocsit és belehajtott.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a közreműködő szervezetek és magánszemélyek a hagyományoknak megfelelően, minden évben megemlékeznek a Kölesd mellett levő Bartal-szobornál a Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakról.

Az eseményen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., és más szervezetek, motoros klubok tagjai, valamint magánszemélyek is részt vettek.

A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, és Megyeri Zsolt a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke. A kölesdi önkormányzat képviseletében Greifensteinné Zsebe Anita emlékezett meg a fiatalon elhunyt motorosról.

A koszorúzást követően a résztvevők bizottsági ülést tartottak a Kölesdi Művelődési Házban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam