Megéri?

2019. 12. 02., h - 10:34
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Szinte nem telik úgy el nap, hogy valaki ne sérüljön meg az utakon. A hajdú-bihari utakon hatan haltak meg az elmúlt hónapban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hónapokban kevés olyan nap volt, hogy ne sérüljön meg valaki az utakon. Az elmúlt hónapban hatan haltak meg közúti közlekedési balesetben. Ők már nem tudnak együtt ünnepelni szeretteikkel.

A balesetek okai között szerepelnek az elsőbbség meg nem adása, a gyorshajtás és a kanyarodási szabályok megsértése, de minden egyes szabályszegéssel kockára tesszük saját és mások testi épségét, akár életét.

A rendőrök a közlekedésbiztonsági helyzet érdekében folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait és intézkednek a szabályszegőkkel szemben. Megéri a szankció? És megéri tragédiát, fájdalmat okozni másoknak?

Debrecenben rögzítették a rendőrök azokat a felvételeket, amelyeken két járművezető és egy Mercedes típusú gépkocsi sofőrje is a tilos jelzés ellenére, nem törődve a következményekkel, nagy sebességgel áthajtanak a kereszteződéseken. A szerencsén múlott, hogy az 50 000 forintos közigazgatási bírság és 8 büntetőpont mellett nem történt tragédia.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők és a gyalogosok figyelmét, hogy a balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Fontos, hogy szabálykövetően, türelmesen és toleránsan közlekedjenek! Előzzük meg a tragédiákat,

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyolc szír határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Mórahalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kiszombor közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.