Mérsékelje sebességét!

2019. 11. 07., cs - 09:16
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A megváltozott időjárási és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell számolniuk a járművezetőknek. Fogadja meg a Várpalotai Rendőrkapitányság tanácsait!

Az őszi csapadékos időjárás, a kedvezőtlenebb út- és látási viszonyok nagyobb odafigyelést, türelmet és sebességcsökkentést igényelnek. A Várpalotai Rendőrkapitányság felhívja a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, a csúszós utakra, és a szokásosnál is körültekintőbben közlekedjenek!  A gumiabroncsok tapadása csökken, a fékút hosszabbá válik, a jármű kormányozhatósága megváltozik. A vezetési stílust is ehhez kell igazítani!

Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy ha kell, biztonságosan meg tudjanak állni, és autójuk esetleges megcsúszását is korrigálni tudják! A könnyebb manőverezés érdekében vezetés közben két kézzel fogják a kormányt, és tartsanak nagyobb követési távolságot! Lehetőleg kerüljék a hirtelen fékezést, ehelyett szükség esetén inkább a gázpedál lassú felengedésével csökkentsék a sebességet!

Csapadékos időben a gyalogosok észlelése nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban és óvatosabban! Ne feledjék, hogy a szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében! 

A balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Tartsák be a szabályokat, figyeljenek a többi közlekedőre és legyenek türelmesek, toleránsak egymással!   

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.