Motor és autó ütközött Tihanyban

2020. 08. 12., sze - 13:25
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetben érintett motorkerékpárral egy nappal korábban egy keréken és 236 km/órás sebességgel közlekedtek.

Tihanyban, a Kenderföld utcában történt személyi sérüléssel járó baleset 2020. augusztus 11-én 12 óra 35 perckor. Egy autó a menetirány szerinti bal oldali parkolóba akart kanyarodni, amikor összeütközött a vele szemben közlekedő motorkerékpárral. Az ütközést követően motorkerékpár és a vezetője átrepült a gépkocsi felett, majd a motor az útra, a sofőr az árokba esett, melynek következtében a 28 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Az autóban nem sérült meg senki. A helyszíni szemle során az elsődleges adatok szerint a motor jóval az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebesség - 30 km/óra – felett haladt. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

A balesetben érintett motor egy nappal korábban, 2020. augusztus 10-én kora délután a 8-as számú főúton közlekedett egy keréken, és a megengedett legnagyobb sebesség – 90 km/óra – több mint kétszeresével, 236 km/órával. Az eset kapcsán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szabálysértési és közigazgatási eljárást kezdeményezett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Madarasnál

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.