Négy eltiltott járművezető

2021. 10. 28., cs - 09:34
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyet a dabasi, egy másikat a szigetszentmiklósi, kettőt a monori járőrök vontak ki a forgalomból. Hárman annak ellenére ültek volán mögé, hogy tudták, tilos, a jogosítvánnyal egyébként nem rendelkező negyedik adta a tudatlant.

A monori gépkocsizó járőrök 2021. október 27-én 0 óra 45 perckor leintettek egy Murányi utcában haladó autóst. A 36 éves, láthatóan bódult sofőrről kiderült, nincs és soha nem is volt jogosítványa. A nyilvántartás adatai szerint a Monori Rendőrkapitányság 2021. december 28-ig, a Monori Járásbíróság 2022. január 1-ig eltiltotta a járművezetéstől. A szonda nem jelzett, a drogteszt azonban THC-re és BZO-ra pozitív eredményt mutatott, ezért mintavételre előállították.

A dabasi rendőrök 2021. október 27-én 5 óra körül állítottak le egy, a Szent István úton közlekedő kocsit. A 42 éves sofőrt a Dabasi Járásbíróság 2023. december 9-ig jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. „Azt gondoltam, már lejárt” – mondta a férfi kihallgatásán.

A szigetszentmiklósi körzeti megbízottak 2021. október 27-én 9 óra 30 perc körül intettek le egy segédmotor-kerékpárost Tökölön. A helyszínen azt állította, papírjait otthon felejtette, ám a nyilvántartás adatai ellent mondtak ennek: érvényes jogosítvánnyal nem rendelkezik, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság két évvel ezelőtt végleg eltiltotta a járművezetéstől. A 70 éves férfi a helyszínen még úgy nyilatkozott, tisztában volt a bíróság döntésével, kihallgatásán már nem tett vallomást.

A monoriak kezdték, ők is zárták a találati listát, amikor 2021. október 27-én 21 óra körül a Dózsa György utcában leintettek egy személygépkocsit. A 42 éves, vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr két eltiltással is rendelkezett, a Monori Járásbíróság döntései értelmében legkorábban 2022. szeptember 10-e után iratkozhatna be tanfolyamra. Állította, nem kapott az eltiltásokról papírt.

A sofőrök ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Dabasi, a Monori, illetve a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság folytatja le a további eljárást.

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2021. évi C. törvény 2021. május 14-én hatályba lépett módosítása alapján az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménynek minősül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A checklista első pontja: Ajtót bezárni! …hogy más ne feküdjön az ágyába!

Nem fér hozzá kétség, hogy a kertkaput, bejárati ajtót zárni kell! Figyelemre int az a tiszaújvárosi eset, amikor egy nő befeküdt egy másik család ágyába. Bizonyára minden kétséget eloszlat az az eset, ami Szerencsen történt, egy férfi besurrant a házba és az alvó sértett feje mellől elemelt egy telefont!