Negyedórán belül kétszer is bemérték a gyorshajtót

2020. 11. 26., cs - 11:54
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést végeztek Tószegen és Szolnokon 2020. november 25-én olyan módszerrel, hogy ugyanazon az útszakaszon 10 km távolságban álló helyzetű sebességmérőt helyeztek ki.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző járőrei 2020. november 25-én a kora délutáni órákban Tószeg lakott területén állítottak meg egy járművezetőt, aki 50 km/h helyett 95 km/h sebességgel közlekedett, majd 16 perccel később ugyanezt a járművet Szolnokon vonták ellenőrzés alá, amikor 50 km/h helyett 79 km/h sebességgel haladt. A járművezető részére mindkét esetben közigazgatási bírság és előéleti pont került kiszabásra a helyszínen.

Tapasztalataink szerint a gépjárművezetők az álló helyzetben sebességet mérő rendőrautó közelében betartják a szabályokat és a sebességhatárokat, majd azon túlhaladva gyorsítanak. Helytelen közlekedési magatartás, hogy az előírásokat csak a rendőrök jelenlétében tartják be. Nagyon fontos, hogy tudatosuljon a közlekedőkben a tény, miszerint a sebességtúllépés növeli a balesetek bekövetkezésének esélyét és a sérülések súlyosságát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.