Nem megfelelően választotta meg a sebességet

2018. 09. 04., k - 09:30
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőr járművével átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy teherautóval. Az újlétai balesetben négyen sérültek meg.

Egy 38 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett 2018. szeptember 3-án 16 óra 15 perckor Újlétán, a Petőfi utcában. A sofőr egy jobbra ívelő útkanyarulatban járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg és ennek következtében átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy tehergépkocsival.

A balesetben a személyautó sofőrje súlyos-életveszélyes, míg három utasa súlyos és könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a szabálykövető, felelős járművezetésre. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás, illetve a sebesség helytelen megválasztása a közúti balesetek egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén, illetve ha a sofőr nem az útviszonyoknak vagy az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel közlekedik, sokszorosára nő a fékút és a vezető nem tudja uralni a járművét. A járművezető felelőtlen magatartásával nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.

 

Deák Jánosra emlékeztek

Az 5 Fegyver Kupa SE a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén szervezett lőversenyt a nemrégiben fiatalon elhunyt lőkiképző emlékére.

 

Kábítószergyanús anyagokat birtokoltak

A győri nyomozók két embert fogtak el, mivel a ruházatukból, majd a későbbi kutatás alkalmával a lakóhelyükről is több kábítószergyanús anyag került elő.

 

Keressük őket

A dunakeszi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.