Országszerte havazik, figyelmesen vezessenek!

2019. 01. 22., k - 16:55
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Havas utakra, télies útviszonyokra és lassabb haladásra kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2019. január 22-én figyelmeztető előrejelzést adott ki az országban várható havazás miatt. Tájékoztatásuk szerint ma főként az ország délkeleti felében várható hó, míg holnap a havazás súlypontja a Dunántúlra tevődik át. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár a 15 cm mennyiséget is elérheti. Az Északi-középhegység térségét reggel érheti el a hóesés.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság honlapján arról ad tájékoztatást, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is 12 órás váltott műszakokban, minden rendelkezésére álló emberi és gépi erőforrásával a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon fog dolgozni. Ugyanakkor a szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a 0-24 órás munkavégzésük mellett folyamatos havazás idején időszakosan téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell egyes térségekben készülnie az autósoknak.

Továbbra is kérjük a járművezetőket, hogy az utakon legyenek körültekintőbbek és óvatosabbak. Autójukkal csak akkor induljanak el, ha azon téli gumik vannak! Tartsák szem előtt a látni és a látszani elvet! Haladásuk során tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot! Ha hosszabb útra indulnak, legyen a járműben hólapát, takaró és meleg ital, míg a mobiltelefonjuk legyen teljesen feltöltött állapotban! 

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tizenegyes

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket tizenegy ittas járművezetővel szemben folytatott.