Összehangolt szolgálat

2019. 05. 15., sze - 14:45
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves megyei rendőrök és a társhatóságok szakemberei közösen ellenőrizték az M3-as autópálya Borsókút pihenőhelyénél az áthaladó gépjárműveket.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Heves Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival közös ellenőrzést végzett 2019. május 15-én az M3-as autópálya Budapest irányába vezető oldalának 82-es kilométerszelvényében, a Borsókút pihenőhelyen.

A forgalom kiterelésével egybekötött ellenőrzés kiterjedt a passzív biztonsági rendszerek és eszközök használatának-, vezetési és pihenőidő-, ADR szabályok betartásának-, az autópálya jogszerű használatának-, továbbá az ország területén tartózkodás jogszerűségének ellenőrzésére.

A közel 1200 áthaladó gépjármű közül 26 esetben vált szükségessé rendőri intézkedés.

A legtöbb, 15 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt indult eljárás.

Egy esetben nem megfelelő műszaki állapotú jármű vezetőjével szemben intézkedtek a rendőrök. 

Az ellenőrzés elsődleges célja a szabálytalanul közlekedő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése volt.

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.