Pillanatnyi figyelmetlenség, életveszélyes sérülés

2018. 09. 14., p - 11:26
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Vonattal ütközött egy kisteherautó Gyula külterületén. A baleset az autó vezetőjének figyelmetlensége miatt történt. A Gyulai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.

Vonattal ütközött egy kisteherautó 2018. július 3-án, 19 óra körül Gyula külterületén. A jármű vezetője földúton ment, majd egy táblával jelzett vasúti átjáróban úgy hajtott a sínekre, hogy előtte nem győződött meg arról, jön-e vonat. A férfi elmondása szerint körülnézett, de már későn vette észre a szerelvényt. A balesetben ő és a mellette utazó édesanyja is megsérült. A férfi könnyebben, a nőt azonban súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba a mentők.

A Gyulai Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást a férfi ellen, aki kihallgatásán elismerte, hogy pillanatnyi figyelmetlensége vezetett a balesethez. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. szeptember 13-án átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.