Piros lámpán és záróvonalon át

2020. 08. 12., sze - 13:50
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya rendszeres ellenőrzésekkel, határozott, következetes intézkedésekkel igyekszik elősegíteni a közúti balesetek számának csökkenését. A 2020. augusztus 10-én és 11-én végzett ellenőrzések során a rendőrök számos veszélyes szabálytalansággal találkoztak. A Békéscsaba és Csabaszabadi közötti úton, egy olyan helyen, ahol korábban két halálos közlekedési baleset történt, és emiatt a biztonságot fokozó forgalomtechnikai változtatások is történtek, 6 tilosban előző gépjárművezetőt állítottak le. Emellett a 44-es főútnak azon a szakaszán, ahol az M44-es gyorsforgalmi út építése miatt egy sávon lehet haladni, és a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja, 13 tilos jelzésen áthaladó gépkocsivezetővel szemben intézkedtek. A Békéscsabáról induló rendőrök addig, amíg eljutottak a 44-es számú főútra, az ellenőrzés helyszínére, összesen 6 tilosban előző, illetve menet közben kézben tartott mobiltelefont használó autósról készítettek felvételt. A másokat is veszélyeztető szabálytalankodókat összességében több százezer forint bírság megfizetésére kötelezték és a bírságok mellé összesen több mint 150 büntetőpontot szabtak ki.

A közlekedésbiztonság javítása közös érdek, hiszen valamilyen formában szinte mindenki közlekedik, és mindenkit hazavárnak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan, türelmesen! Gondolják át, mi lehet a szabálytalanság következménye! Nemcsak rendőri intézkedés, hanem akár súlyos, vagy végzetes kimenetelű közlekedési baleset, amelynek következményeit nem lehet utólag megváltoztatni. Ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat, közlekedő partnereiket és az útépítéseken dolgozókat azzal, hogy gyorsan hajtanak, tilosban előznek, áthajtanak a tilos jelzésen! Vigyázzanak magukra, családtagjaikra, utasaikra, és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre is!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

A járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az tiszadorogmai férfihez, aki végzetes lépésre szánta el magát a családi házuk udvarán.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.