Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

2020. 06. 02., k - 13:43
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.

A közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében a Tolna megyei rendőrök az ünnepi hosszú hétvégén fokozott létszámban voltak jelen az utakon. Emellett, rendhagyó ellenőrzéssel is szembesülhettek azok a kerékpárosok, akik Szekszárdon és környékén bicikliztek hétfőn.

A főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. június 1-jén a délutáni órákban a megyeszékhelyen a kétkerekűekkel közlekedőket állították meg, és beszélgettek el velük a védőeszközök használatának fontosságáról. Azok a kerékpárosok, akik nem viseltek fejvédőt, kaptak egyet – a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából – ajándékba a rendőröktől. A közlekedők továbbá kerékpárlámpákat és egyéb láthatósági eszközöket is átvehetettek az egyenruhásoktól.      

A rendhagyó ellenőrzés célja az volt, hogy felhívja a közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevőinek figyelmét a védőeszközök – kerékpáros sisak, láthatósági mellény – használatának fontosságára. Az akció nagy sikert aratott az emberek körében, ezért várható, hogy az egyenruhások a közeljövőben újabb baleset-megelőzési kampánnyal rukkolnak elő.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja valamennyi közlekedésben résztvevő figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a figyelmes és toleráns közlekedésre. Vigyázzunk egymásra,

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Égből jövő biztonság

A legmodernebb eszközök alkalmazásával szélesítik tevékenységi skálájukat a nógrádi rendőrök.

 

Rugalmas reagálás

Az idei turizmus más lesz, mint ahogy azt a korábbi esztendőkben megszoktuk, csendesebbnek ígérkezik, de a fővárosi zsaruk hasonlóképpen felkészültek. Kapacitásaik hatékony kihasználásával szolgálják a Budapestre látogató hazai és külföldi turistákat.