Rendőrkézen a férfi, aki ittasan vezette rendszám nélküli autóját

2020. 04. 07., k - 09:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ajkai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 35 éves somlóvecsei sofőrt.

A járőrök 2020. április 5-én éjfél körül Somlóvecse belterületén állítottak meg egy rendszám nélküli személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az intézkedés során a 35 éves helyi lakossal szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A sofőr a helyszínen vezetői engedélyt és forgalmi engedélyt sem tudott átadni a rendőröknek, illetve az autó nem rendelkezett érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással sem. A járőrök a férfit ezután előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya, az érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés, és az engedély nélküli vezetés szabálysértések elkövetése miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek vele szemben a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.