Roadpol eredmények Tolna megyéből

2021. 09. 27., h - 14:27
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A megye rendőrei több mint öt tucat közlekedővel szemben intézkedtek, akik vagy a biztonsági övvel nem rögzítették magukat, vagy menet közben kézben tartott telefont használtak.

Munkatársaink az elmúlt héten, a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Tolna megyében. A fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés során ezúttal a passzív biztonsági eszközök megfelelő alkalmazására, valamint a vezetés közbeni, kézben tartott mobiltelefon használatára fókuszáltak az egyenruhások.

A Tolna megyei rendőrök 50 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Tizenkét olyan járművezető is volt az ellenőrzések során, aki vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használt. A többnapos ellenőrzések alkalmával munkatársaink egy körözött személyt is elfogtak.

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy intenzív fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.

Indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

Az utak biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ruhákat loptak

A miskolci rendőrök keresik a feltételezett elkövetőket.