ROADPOL – fókuszban a biztonság

2021. 09. 27., h - 11:34
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott a passzív biztonsági eszközök helyes használata, valamint a menet közbeni, kézben tartott mobiltelefon-használat.

Munkatársaink az elmúlt héten, a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain. A fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés ezúttal a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatára, valamint a vezetés közbeni, kézben tartott mobiltelefon-használatra fókuszált.

A rendőrök az ellenőrzött járművekben összesen huszonhét alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, öt sofőrrel szemben pedig vezetés közbeni kézben tartott mobiltelefon-használat miatt intézkedtek.

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy erős fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.

Indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

Az utak biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek!

Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.