ROADPOL - „Seatbelt”

2021. 03. 07., v - 12:15
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei rendőrök is részt vesznek az akcióban.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vesznek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által 2021. március 8. és 2021. március 14. közötti időszakra meghirdetett "Seatbelt – biztonsági öv" elnevezésű fokozott ellenőrzésben.

Az akció elsősorban a passzív biztonsági eszközök - a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak - szabályszerű használatának ellenőrzésére irányul, de a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő sofőrök kiszűrésére, a járművek műszaki állapotának, közlekedésre alkalmasságának vizsgálatára is.

Elsődleges cél a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek csökkentése, megelőzése.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!