Szabálytalankodók kerültek lencsevégre

2020. 04. 15., sze - 09:28
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési szabályok betartására hívja fel a figyelmet.

Az elmúlt időszakban több olyan járművezetővel szemben is kellett intézkedniük a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző járőreinek, akik a közúti jelzőlámpák tilos jelzései ellenére hajtottak át a kereszteződésen.

Mint ismert, a civil, azaz a rendőri jelleget nélkülöző szolgálati gépjárművekbe szerelt kamerák, illetve az általuk rögzített felvételek, bűncselekmények, szabálysértések bizonyítását támogatják. A rendőrök azokat, akik megszegik a közlekedési szabályokat, meg is állítják. Így például, azokat az autósokat, akik szabálytalanul előznek, átlépik a záróvonalat, vezetés közben telefonálnak, a leállósávot jogtalanul használják, a gyalogos átkelőhelyen nem adnak elsőbbséget, tilos jelzés ellenére haladnak tovább, vagy nem használják a biztonsági övet.

A rendszerbe állított kamerák elsődleges célja a szabályszegők kiemelése a forgalomból, ez által a közlekedés biztonságának javítása és a balesetek megelőzése.

 A megye útjain rögzített felvételeket az érintettek a helyszínen vissza is nézhetik, így számukra is bizonyossá válhat az elkövetett szabályszegés.

A rendőrség felhívja valamennyi járművezető figyelmét a szabálykövető magatartás betartására. A balesetek egy része ugyanis amiatt következett be, mert a sofőrök figyelmen kívül hagyták a közúti jelzőtáblák és lámpák jelzéseit. A balesetek akkor kerülhetők el, ha a közlekedés valamennyi résztvevője maradéktalanul betartja a KRESZ előírásait.

Kérjük a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy egymás iránt toleranciát, empátiát mutatva, figyelmesen és körültekintően közlekedjenek, tegyék ezt azért, hogy

… mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.