Szabálytalanul használta a leállósávot

2018. 09. 10., h - 13:53
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Több jogsértést tártak fel az M3-as autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán ellenőrzött járművezetőnél a rendőrök.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 2018. szeptember 7-én az M3-as autópályán intézkedés alá vontak egy gépkocsival közlekedő férfit, aki az autópálya leállósávját szabálytalanul használta, mivel telefonálni állt meg ott. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a 31 éves nyíregyházi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá a Pesti Központi Kerületi Bíróság körözi. Az általa vezetett járműről pedig megállapították, hogy ki van vonva a forgalomból, és egy másik gépjárműre kiállított hatósági jelzés volt rajta, amit egyébként köröztek. Az egyenruhások a járművezetőt a Mátészalkai Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak. A 31 éves férfit őrizetbe vették, majd felvették a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatósággal. Az általa elkövetett további jogsértésekért külön szabálysértési eljárást indítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.

 

Ittas járművezetés, baleset, baleset

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott.