Százlábú és a láthatósági szájmaszk

2020. 11. 10., k - 13:39
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Sűrű ködben kötelékben, láthatósági szájmaszkkal, biztonságban. Közlekedésbiztonsági eszközöket adtak át a rendőrök egy miskolci óvodának.

Az őszi, téli évszakváltozásnak negatív hatása van a mindennapi közlekedésre. A tapasztalatok szerint a romló időjárási, és látási viszonyok miatt nagyobb mértékben emelkedik a balesetek, ezen belül is a gyalogos és kerékpáros elütések száma. Ebben az időszakban a láthatóság életeket menthet! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ebben az évben is meghirdette megyénkben a „Látszódj, hogy lássanak!” elnevezésű láthatósági kampányát 2020. november 9-e és 15-e között.

A kampány hete alatt - a folyamatos közúti ellenőrzések mellett - a megyei balesetmegelőzési bizottság és a főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya 2020. november 10-én a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola növendékeinek és pedagógusainak közlekedésbiztonsági eszközöket adtak át. A láthatósági mellény mellett itt lépett színre először a neonsárga láthatósági szájmaszk, illetve az úgynevezett százlábú is, amivel az óvodapedagógusok a kötélvezeték segítségével könnyebben, és biztonságosabban közlekedhetnek a gyermekekkel.

varró

A rendőrségnek továbbra is fontos célja azon közlekedési balesetek megelőzése, amelyek során hiányos felszereltségű, kivilágítatlan, sok esetben még fényvisszaverő eszközzel sem rendelkező kerékpárosok, illetve gyalogosok válhatnak áldozattá. A rendőrség éppen ezért figyelemfelhívó ellenőrzéseket tart és nyomatékosítja a világítási szabályok betartását, a fényvisszaverő eszközök/ruházat viselésének fontosságát.

A kampány időszaka alatt a rendőrök többek között láthatósági mellényt és kerékpáros szilikon lámpaszettet adnak szükség esetén azon közlekedőknek, akik nem rendelkeznek ilyen eszközökkel. A közúti ellenőrzések során a kivilágítatlan úgynevezett vakautókat minden esetben megállítják elsősorban a figyelemfelhívás, és a balesetmegelőzés érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.