Szemmel ténylegesen meglátták

2021. 10. 20., sze - 08:30
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

A járőrök 2021. október 18-án délelőtt vették észre egy általuk jól ismert, gépkocsival közlekedő sofőrt. Amikor beérték a járművet, az már az út szélén parkolt, így csak az anyósülésen helyet foglaló, 31 éves nőt volt alkalmuk kikérdezni. Az utas készséggel elmondta, hogy bár az autó az övé, a vezetést átengedte 57 éves párjának, akiről tudta, hogy nincs vezetői engedélye.

A férfi felkutatása és elfogása nem váratott sokáig magára, egy órán belül immár gyalogosan, párjával sétálva találkoztak vele össze a rendőrök. H. Gusztávot, akit a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság 2021. december 22-ig eltiltott a járművezetéstől elfogták, előállították.

A férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást azonban nem tett. Mindössze annyit mondott, hogy „Csak akkor ismerem el, ha kézzel ténylegesen megfognak, amikor vezetek”.

Az 57 éves férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a vezetést átengedő nő ellen vezetés átengedése miatt szabálysértést feljelentést tettek.

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2021. évi C. törvény 2021. május 14-én hatályba lépett módosítása alapján az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménynek minősül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pillanatokon múlt a tragédia

Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd kigyulladt a járműve. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.