Szezonnyitó motoros ellenőrzés

2018. 04. 27., p - 15:38
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei motoros rendőrök a balesetmegelőzés jegyében ellenőrizték civil motoros társaikat Szentendre térségében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei a Szentendrei Rendőrkapitányság és a Szentendre Városi Baleset-megelőzési Bizottság közreműködésével közlekedésbiztonsági célú ellenőrzést tartottak 2018. április 27-én Szentendre térségében.

A jó idő beköszöntével elérkezett a motoros szezon is. Pest megyében különösen kedvelt a motorosok körében Szentendre, Visegrád, Dobogókő környéke, valamint a Pilis-hegység útjai. Erre a térségre koncentrálva szerveztek látványos, demonstratív ellenőrzést a motoros rendőrök és segítőik, amelynek elsődleges célja a közlekedési balesetek megelőzése volt.

Az egyik szentendrei bevásárlóközpont parkolójában pedig ügyességi pálya került felállításra motorosok részére, ahol civil és rendőr motorosoktatók részvételével fejleszthették tudásukat a járművezetők. A rendezvény alkalmával a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete „Elsősegély I. fokozatban” címmel gyakorlati ismereteket osztott meg a jelenlévőkkel.

Ahogy arra korábban is utaltunk, a közlekedők motoros rendőrök jelenlétére is számíthatnak Pest megye útjain a motoros szezon beköszöntésével. Kiemelt feladatuk a balesetek számát csökkenteni hivatott preventív jelenléten túl a közlekedési szabályok betartásának ellenőrzése, valamint a szabálysértők kiszűrése útján a közlekedésbiztonság növelése a megye közútjain.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

A járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az tiszadorogmai férfihez, aki végzetes lépésre szánta el magát a családi házuk udvarán.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.