Szolgálaton kívüli rendőr segített a cserbenhagyó elfogásában

2020. 09. 27., v - 11:50
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Közúti közlekedési balesetet okozott ittasan, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott egy tárkányi férfi.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy tárkányi lakos segédmotoros-kerékpárt tolva 2020. szeptember 26-án 19 óra 30 perc körüli időben Tárkány, Alsóvasdinnye puszta előtti útszakaszon közlekedett, amikor egy arra haladó személygépkocsi őt elütötte.  A járművezető segítségnyújtás nélkül a helyszínről elhajtott. A kiérkező járőrök azonnal megkezdték az elsődleges intézkedéseket, ami alapján az okozó járművet azonosították. A Kisbéri Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli munkatársának, Kucin Barnabás rendőr főtörzszászlósnak a segítségével, aki éppen a helyszín közelében járt, azonosították a baleset feltételezett okozóját. Az egyenruhások a 41 éves tárkányi férfit 2020. szeptember 26-án  21 óra 11 perckor a lakásán elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Ellene segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés bűntett elkövetése miatt indul büntetőeljárás.

A ház előtt a balesetben érintett személygépkocsit a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A megsérült férfi másnap reggel a kórházban életét vesztette.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.