Tájékozódjanak, majd tájékoztassanak hitelesen!

2019. 02. 04., h - 15:41
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Több sajtóorgánum állításaival szemben a közlekedésrendészeti ellenőrzések megújuló gyakorlatának adott zöld utat az országos rendőrfőkapitány.

Hangulatkeltő és tárgyi tévedéseket tartalmazó írást jelentetett meg 2019. február 4-én a 24.hu internetes portál „Zöld utat ad a büntetésvadászatnak az országos rendőrkapitány” címmel. A szerző vagy nem olvasta el a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 42. § (1) bekezdését, vagy rosszindulatúan félreértelmezte azt, és ezért a közterületen elhelyezett térfigyelő rendszerekre vonatkozó szabályozásban meghatározott követelményeket kéri számon a sebességmérést szolgáló kamerák esetén.

A rendőrség 2018 szeptemberében a honlapján tette közzé: az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a közlekedők egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg úgy érzi, hogy a hatóság látóterében van, és esetleges mulasztásának elmarasztalás lehet a következménye. Mindezeket mérlegelve a rendőri vezetés úgy döntött, hogy - élve törvényben biztosított lehetőségével – az ellenőrzések metódusában koncepcióváltás szükséges, ezért a balesetekben elhunytak számának csökkentése, tragédiák megelőzése és a jogsértések hatékonyabb visszaszorítása érdekében a jövőben is igénybe vesz minden, a jogszabályok által biztosított eszközt és lehetőséget.

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.