Tehergépjárművek és buszok ellenőrzése a TISPOL akció keretében

2019. 10. 18., p - 12:59
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér megyei rendőrök is részt vesznek a 2019. október 14. és október 20. között zajló fokozott közlekedésrendészeti akcióban.

A TISPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés során a Fejér megyei rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel együttműködve folytatják az ellenőrzést a megye közútjain. Az egyenruhások ez idő alatt fokozott figyelmet fordítanak a nehéz tehergépkocsik és az autóbuszok átfogó kontrolljára, mely során a sebestúllépés és a jármű műszaki állapotán túl főként a vezetési- és pihenőidővel, valamint a rakomány súlyával, veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását követik nyomon.

A rendőrség a kampány során a gyalogosok, kerékpárosok, illetve a motorkerékpárosok szabályszerű közlekedését is ellenőrzi, és szükség esetén a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően intézkedik a közlekedési fegyelem erősítése, ezáltal az utak biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.