Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy áthajt a piroson

2020. 01. 11., szo - 13:03
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A kaposvári rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki miatta.

Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy egy személyautóval közlekedő sofőr a tiltó jelzés ellenére halad át a kereszteződésen Kaposvár egyik legforgalmasabb utcáján 2020. január 10-én délelőtt. A kamerafelvétel alapján a rendőrök a szabálysértőt intézkedés alá vonták, vele szemben a helyszínen 50.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság célja a balesetveszélyes közlekedési jogsértések elleni hatékonyabb fellépés. Mindenki találkozott már olyan autóssal vagy motorossal, aki a sávok között cikázva, mások elé irányjelző nélkül bevágva, fél kézzel mobiltelefont tartva, esetleg piros lámpánál áthajtva idézett elő balesetveszélyes szituációt.

Az egyértelmű rendőri jelzéssel ellátott járművekkel a hasonló, mások életét is veszélybe sodró sofőröket kevésbé lehet kiszűrni a forgalomból, a szabályokat jellemzően csak addig tartják be, amíg a rendőrök látókörében vannak. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség ezért kombináltan alkalmazza a civil, és a megkülönböztetett jelzéssel ellátott szolgálati gépjárműveket, valamint a közlekedési szabálysértések kiszűrésére alkalmas térfigyelő kamerák felvételeit.

Ne feledjük, hogy az utak biztonságáért, és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

….hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügy: zebrán ütötte el

A Debreceni Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy hajdúszoboszlói férfival szemben.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.