TISPOL Drugs & Alcohol megyei eredmények

2018. 06. 12., k - 15:11
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 15807 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, akik közül 43 fő bizonyult ittasnak.

A TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor 2018. június 7-10. között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is a gépjárművek fokozott közúti ellenőrzésére. A TISPOL Drugs & Alcohol elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

A rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az európai szintű kampány ideje alatt összesen 15807 gépjárművezetőt ellenőriztek, akik közül 43 fő bizonyult ittasnak. Közülük 20 fő ellen büntetőeljárást, 22 fő ellen közigazgatási hatósági eljárást, egy kerékpárossal szemben pedig szabálysértési eljárást indítottak. A fokozott ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a közúti ellenőrzések mindannyiunk érdekeit szolgálják! Az a járművezető ugyanis, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Az alkoholfogyasztás ugyanis hátrányosan hat a vezetési képességre. Sokan úgy gondolják, hogy egy pár pohár alkoholos italnak semmilyen hatás nincsen. A kialakult tévhitekkel ellentétben azonban már egyetlen pohár szeszes ital elfogyasztása is számít! Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Az alkohol hatására ráadásul a legtöbb ember bátor lesz, alábecsüli a veszélyt, saját vezetési képességeit viszont túlértékeli. Ne essünk ebbe a hibába, ha vezetünk!

És hogy miért éri meg az ellenőrzések alkalmával a pár perc várakozás? Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Az országos eredmények itt érhetőek el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.